Aktiver familien med sport og leg

mand-der-løber

En sund tilværelse for hele familien er ikke altid nem at få op og køre, især ikke hvis antallet af medlemmer render op i høje numre. Dog er der rigelig med mulighed for, at man kan få rørt sig i løbet af dagen. Det er ikke lige altid at der er nogen bestemt interesse, men så er det også ens opgave som forældre at hjælpe og guide sit barn. Man ønsker jo ikke at se sine børn blive overvægtige, og det kan man også forhindre med sund hjemmelavet kost og en omgang motivation til et raskere jeg.

Det kan være, man er heldig at finde en sportsgren som dit barn eller du selv vil gå til. Har man et brændende ønske om, at blive god til en sportsgren kommer motionen også meget mere naturligt. Folk som ikke har været udsat for nogen som helst form for motivation, har også meget svært ved at få brugt startskuddet til noget. Så det er vigtigt at man i en tidlig alder, sørger for at introducere motion, sport og leg for barnet. Man kan enten vælge at sende barnet af sted til fodboldklubben, eller man kan vælge at bruge lidt flere kræfter på det.

Slut dig til resten af familien

Som sagt er det vigtigt at alle i familien holder sig i god form, og det gælder specielt forældrene som efterhånden kommer op i alderen. Mange er nok så gode til, at være efter sine børn, men glemmer i farten lidt sit eget helbred. Der er ingen undskyldning for man ønsker vel, at blive så længe på jorden man kan så man kan se sine børn vokse op til sunde og raske voksne mennesker.

Jeg blev inspireret til selv at komme i gang af Lars fra lotusbladet.dk, som er fandens sej mand. En landmand, der elsker udelivet, lidt ligesom mig.

Når det kommer til sjov og leg er der rigtig mange ting man også kan lave på egen hånd, og det er ikke fordi det behøver at være en halv til en hel times intens træning med sved på panden. Det er også blot for eventuelt, at komme udenfor og få noget frisk luft og bevæge leddene lidt så de ikke gror fast. Kom selv på dine egne lege, eller find noget inspiration andet sted fra. Det kan være at børnene har en livlig fantasi, ellers kan man finde rigeligt med ideer på nettet.

mand-der-løber

Skriv et svar